Επικοινωνία Πληροφορίες

ΟΜΦΑΛΟΚΗΛΗ

Ομφαλοκήλη ονομάζεται η κήλη που εμφανίζεται στην περιοχή του ομφαλού.

Oμφαλοκήλη ονομάζεται η κήλη που εμφανίζεται στην περιοχή του ομφαλού. Ο ομφαλός είναι ένα από τα  «ευάλωτα»  σημεία του κοιλιακού τοιχώματος και κατά συνέπεια μπορεί αρκετά συχνά να εμφανίσει κήλη.

  Είναι η συχνότερη μορφή κήλης στις γυναίκες και η δεύτερη συχνότερη στους άνδρες. Από τη στιγμή που διαταράσσεται η ακεραιότητα του κοιλιακού τοιχώματος και εμφανίζεται μία ομφαλοκήλη, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μεγαλώνει. Αυτό γιατί το χάσμα της ομφαλοκήλης διευρύνεται με τις καθημερινές δραστηριότητες (περπάτημα, άσκηση, βήχας κλπ) και αρχίζει να δημιουργεί ολοένα και περισσότερα ενοχλήματα. Όσο μεγαλώνει μια ομφαλοκήλη, τόσο πιο έντονα τα ενοχλήματα που προκαλεί και πιο μεγάλοι οι κίνδυνοι που εγκυμονεί. Έτσι, ενώ αρχικά τα ενοχλήματα μπορεί να είναι ήπια, όταν η ομφαλοκήλη  μεγαλώνει,  αυξάνεται η πιθανότητα να συμμετέχει κάποιο σημαντικό όργανο όπως είναι το έντερο. Στην περίπτωση αυτή, τα ενοχλήματα είναι πιο θορυβώδη και εγκυμονεί ο κίνδυνος της περίσφιξης και νέκρωσης του εντέρου.  

  Η θεραπεία της ομφαλοκήλης πρέπει να προγραμματίζεται το συντομότερο δυνατόν και ιδανικά να γίνεται λαπαροσκοπικά.

ΚΗΛΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Το απόλυτα εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Στ΄ Χειρουργικού Τμήματος εγγυάται την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματός σας.
Μέσα από τη διαρκή επικαιροποίηση των γνώσεων και τεχνικών φροντίζουμε ο ασθενής να αντιμετωπίζεται πάντα σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες των διεθνών χειρουργικών οργανισμών.
Προγραμματισμός της ενδεδειγμένης θεραπευτικής παρέμβασης μετά από λεπτομερή προεγχειρητικό έλεγχο, ώστε να έχετε πλήρη και ταχεία αποκατάσταση
Το Ερρίκος Ντυνάν σφραγίζει μία νέα εποχή στο εγχώριο σύστημα ιατρικής περίθαλψης και αποτελεί ένα από τα πλέον σύγχρονα νοσηλευτικά κέντρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.