Επικοινωνία

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΗΛΗ

Η δίοδος κάποιου ενδοκοιλιακού οργάνου από ένα χάσμα του κοιλιακού τοιχώματος ονομάζεται κήλη.

k3
Η δίοδος κάποιου ενδοκοιλιακού οργάνου από ένα χάσμα του κοιλιακού τοιχώματος ονομάζεται κήλη. Η χειρουργική ανακατασκευή των κοιλιακών τοιχωμάτων για τη διόρθωση μιας κήλης αποτελεί έναν τομέα στον οποίο έχω δώσει ιδιαίτερη έμφαση. Η αποκατάσταση μιας κήλης δεν είναι πάντα ‘εύκολη υπόθεση’. Υπάρχουν περιπτώσεις που μια κήλη μπορεί να είναι πολύ υψηλού βαθμού δυσκολίας, είτε λόγω προηγούμενων επεμβάσεων, είτε λόγω βεβαρημένου ιατρικού ιστορικού. Για να εξασφαλιστεί το βέλτιστο αποτέλεσμα και να προσφέρουμε στον ασθενή μας μία απόλυτα επιτυχημένη επέμβαση είναι απαραίτητο να υπάρχει εμπειρία και γνώση στη χειρουργική των κηλών
Μία κήλη συνήθως εκδηλώνεται ως μία μαλακή διόγκωση κάτω από το δέρμα. Η διόγκωση αυτή, μπορεί να εξαφανίζεται ανάλογα με τη στάση του σώματος (όταν είμαστε πχ ξαπλωμένοι) και να επανεμφανίζεται όταν αυξάνεται η πίεση στην κοιλιά (π.χ όρθια θέση, βήχας, άρση βάρους). Είναι δυνατόν να μην προκαλεί καμία ενόχληση. Συνήθως, όμως προκαλεί ήπια συμπτώματα όπως αίσθημα βάρους, πίεσης και καύσου τοπικά, ή έχει πιο θορυβώδη εικόνα προκαλώντας πόνο. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει ακόμα και περίσφιξη (στραγγαλισμό) και απόφραξη του εντέρου (ειλεό) αν η κήλη είναι μεγάλη. Σε ένα τέτοιο σενάριο βέβαια, η επείγουσα χειρουργική επέμβαση είναι αναπόφευκτη, για να προλάβουμε τη νέκρωση του εντέρου.

ΚΗΛΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Το απόλυτα εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Στ΄ Χειρουργικού Τμήματος εγγυάται την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματός σας.
Μέσα από τη διαρκή επικαιροποίηση των γνώσεων και τεχνικών φροντίζουμε ο ασθενής να αντιμετωπίζεται πάντα σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες των διεθνών χειρουργικών οργανισμών.
Προγραμματισμός της ενδεδειγμένης θεραπευτικής παρέμβασης μετά από λεπτομερή προεγχειρητικό έλεγχο, ώστε να έχετε πλήρη και ταχεία αποκατάσταση
Το Ερρίκος Ντυνάν σφραγίζει μία νέα εποχή στο εγχώριο σύστημα ιατρικής περίθαλψης και αποτελεί ένα από τα πλέον σύγχρονα νοσηλευτικά κέντρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.