Επικοινωνία Πληροφορίες

ΒΟΥΒΩΝΟΚΗΛΗ

Βουβωνοκήλη ονομάζεται η κήλη που εμφανίζεται στη βουβωνική χώρα.

Bουβωνοκήλη ονομάζεται η κήλη  που εμφανίζεται στη βουβωνική χώρα. Είναι γενικά η συχνότερη μορφή κήλης και εμφανίζεται περισσότερο στους άνδρες. Εμφανίζεται μέσω μιας φυσιολογικής οπής του κοιλιακού τοιχώματος από όπου διέρχονται, είτε τα αγγεία που καταλήγουν στον όρχι στους άνδρες , είτε ο στρογγύλος σύνδεσμος της μήτρας στις γυναίκες. Η αύξηση του εύρους της φυσιολογικής αυτής οπής επιτρέπει τη δίοδο κάποιου ενδοκοιλιακού οργάνου με αποτέλεσμα τη δημιουργία βουβωνοκήλης. Μία βουβωνοκήλη μπορεί να είναι ευθεία ή λοξή ανάλογα με την ακριβή θέση της.

τι είναι βουβωνοκήλη

Από τη στιγμή που διαταράσσεται η ακεραιότητα του κοιλιακού τοιχώματος και εμφανίζεται μία βουβωνοκήλη, το μόνο σίγουρο είναι ότι με την πάροδο του χρόνου θα μεγαλώνει. Αυτό διότι το χάσμα μίας κήλης διευρύνεται με τις καθημερινές δραστηριότητες (περπάτημα, άσκηση, άρση βάρους, βήχας κλπ) και αρχίζει να δημιουργεί ολοένα και περισσότερα ενοχλήματα. Ταυτόχρονα, αυξάνει και ο κίνδυνος να επιπλακεί δημιουργώντας οξύ πρόβλημα (π.χ περίσφιξη) που οδηγεί τον ασθενή επειγόντως στο χειρουργείο.

Η θεραπεία της βουβωνοκήλης πρέπει να προγραμματίζεται το συντομότερο δυνατόν και ιδανικά να γίνεται λαπαροσκοπικά, καθώς έτσι ορίζουν και οι διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κήλης (European Hernia Society Guidelines).

ΚΗΛΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Το απόλυτα εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Στ΄ Χειρουργικού Τμήματος εγγυάται την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματός σας.
Μέσα από τη διαρκή επικαιροποίηση των γνώσεων και τεχνικών φροντίζουμε ο ασθενής να αντιμετωπίζεται πάντα σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες των διεθνών χειρουργικών οργανισμών.
Προγραμματισμός της ενδεδειγμένης θεραπευτικής παρέμβασης μετά από λεπτομερή προεγχειρητικό έλεγχο, ώστε να έχετε πλήρη και ταχεία αποκατάσταση
Το Ερρίκος Ντυνάν σφραγίζει μία νέα εποχή στο εγχώριο σύστημα ιατρικής περίθαλψης και αποτελεί ένα από τα πλέον σύγχρονα νοσηλευτικά κέντρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.