Επικοινωνία Πληροφορίες

ΠΕΡΙΕΔΡΙΚΟ ΣΥΡΙΓΓΙΟ

sirigioEνίοτε μετά τη διάνοιξη και παροχέτευση ενός περιεδρικού αποστήματος και αφού υποχωρήσει η οξεία φλεγμονή, παραμένει ένα περιεδρικό συρίγγιο. Το περιεδρικό συρίγγιο είναι μία επικοινωνία σαν μικροσκοπικό τούνελ , μεταξύ του εσωτερικού του πρωκτού (εκεί όπου ξεκίνησε το απόστημα) και του σημείου που έγινε η διάνοιξη του αποστήματος στο δέρμα, δίπλα στον πρωκτό. Η επικοινωνία αυτή επιτρέπει την μετακίνηση των μικροβίων του εντέρου (ορθού) διά του συριγγίου στο περιορθικό λίπος και τελικά στο δέρμα περιφερικά του πρωκτού.

Τα περιεδρικά συρίγγια γίνονται συνήθως αντιληπτά λόγω εκροής μικρής ποσότητας δύσοσμου πυώδους υγρού, το οποίο λερώνει το εσώρουχο του ασθενούς. Σπανιότερα μπορεί να υπάρχει εκροή αιματηρού υγρού, ή ήπιος πόνος σαν τσούξιμο στην περιοχή. Λόγω της έντονης παρουσίας εντερικών μικροβίων ένα συρίγγιο μπορεί να προκαλέσει υποτροπιάζοντα αποστήματα, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να οδηγήσουν σε ακόμη πιο πολύπλοκα συρίγγια.

Ένα συρίγγιο μπορεί να είναι σχετικά επιφανειακό και με βραχεία πορεία, μπορεί όμως να είναι και αρκετά βαθύ και πολύπλοκο, διερχόμενο από τους σφιγκτήρες του πρωκτού. Γενικά, όσο περισσότερα επεισόδια φλεγμονής μεσολαβήσουν, τόσο πιο πολύπλοκο μπορεί να γίνει ένα περιεδρικό συρίγγιο και τόσο δυσκολότερη η χειρουργική αποκατάσταση.

Όπως γίνεται αντιληπτό, είναι πολύ σημαντικό ένα περιεδρικό συρίγγιο να διορθώνεται χειρουργικά όσο νωρίτερα γίνεται, πριν προλάβει να επεκταθεί . Η έγκαιρη χειρουργική παρέμβαση διασφαλίζει τη σωστή λειτουργία και επάρκεια του πρωκτού δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα. 

ΠΡΩΚΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Το απόλυτα εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Στ΄ Χειρουργικού Τμήματος εγγυάται την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματός σας.
Μέσα από τη διαρκή επικαιροποίηση των γνώσεων και τεχνικών φροντίζουμε ο ασθενής να αντιμετωπίζεται πάντα σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες των διεθνών χειρουργικών οργανισμών.
Προγραμματισμός της ενδεδειγμένης θεραπευτικής παρέμβασης μετά από λεπτομερή προεγχειρητικό έλεγχο, ώστε να έχετε πλήρη και ταχεία αποκατάσταση
Το Ερρίκος Ντυνάν σφραγίζει μία νέα εποχή στο εγχώριο σύστημα ιατρικής περίθαλψης και αποτελεί ένα από τα πλέον σύγχρονα νοσηλευτικά κέντρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.