Επικοινωνία Πληροφορίες

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ & ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΟΠΑΘΕΙΑΣ

Όπως προαναφέρθηκε, για να σχηματιστούν αιμορροϊδικοί όζοι πρέπει να υπάρχει χρόνια αύξηση στην πίεση των φλεβών του πρωκτού.

Ο πως προαναφέρθηκε, για να σχηματιστούν αιμορροϊδικοί όζοι πρέπει να υπάρχει χρόνια αύξηση στην πίεση των φλεβών του πρωκτού. Η συνηθέστερη αιτία είναι η χρόνια δυσκοιλιότητα. Άλλα αίτια είναι η παχυσαρκία, η εγκυμοσύνη, αλλεπάλληλες διαρροϊκές κενώσεις, η πολύ έντονη γυμναστική με βάρη, ο χρόνιος έντονος βήχας και η παραμονή για πολύ ώρα στην τουαλέτα κατά την αφόδευση. Επίσης, ασθενείς που παραμένουν για πολύ ώρα σε καθιστή θέση, όπως για παράδειγμα οι επαγγελματίες οδηγοί, ταλαιπωρούνται συχνά από αιμορροϊδοπάθεια, ενώ κάποιο ρόλο φαίνεται να παίζει η κληρονομικότητα.
Ο συνηθέστερος τρόπος να εκδηλωθούν οι αιμορροΐδες είναι να δούμε λίγο αίμα στο χαρτί υγείας, ή να εμφανιστεί μία μαλακή διόγκωση στην περιοχή του πρωκτού μετά από μία εργώδη κένωση . Οι αιμορροΐδες μπορούν να δημιουργήσουν αίσθημα ενόχλησης στην περιοχή του πρωκτού, να προκαλέσουν τοπικό ερεθισμό, φαγούρα ή έκκριση βλέννης. Πολύ συχνά αιμορραγούν επειδή τραυματίζονται κατά την αφόδευση και έντονα κόκκινο αίμα εμφανίζεται στο χαρτί ή στη λεκάνη. Η αιμορραγία, ωστόσο, αυτή σχεδόν πάντα σταματάει μόνη της, χωρίς να χρειάζεται κάποιου είδους παρέμβαση. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που μπορεί να προκληθεί ακόμα και αναιμία (πτώση του αιματοκρίτη) αν η αιμορραγία επαναλαμβάνεται συχνά λόγω λήψης ,για παράδειγμα, αντιπηκτικών φαρμάκων.

Οι αιμορροΐδες συνήθως δεν προκαλούν πόνο, εκτός και αν θρομβωθούν, αν δηλαδή θρομβωθεί (πήξει) και σταματήσει να κυκλοφορεί το αίμα μέσα σε αυτές. Στην περίπτωση αυτή διογκώνονται και σκληραίνουν προκαλώντας έντονο πόνο στην περιοχή. Αυτό συνηθέστερα συμβαίνει στις εξωτερικές αιμορροΐδες. Σπανιότερα θρομβώνονται και οι 4ου βαθμού εσωτερικές αιμορροΐδες προκαλώντας ιδιαίτερα θορυβώδη κλινική εικόνα όπου συνυπάρχει και κάποιου βαθμού πρόπτωση ορθού.

Στο σημείο αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό κάτι πολύ σημαντικό. Η εμφάνιση αίματος κατά την αφόδευση δεν οφείλεται πάντα σε αιμορροϊδοπάθεια. Κάποιες φορές η αιμορραγία μπορεί να οφείλεται σε άλλα πιο σοβαρά αίτια, όπως είναι οι φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου, ή ο καρκίνος του παχέος εντέρου. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό, όταν διαπιστώσετε μικρή ή μεγάλη αιμορραγία, να απευθυνθείτε άμεσα σε κάποιον ειδικό.

ΠΡΩΚΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Το απόλυτα εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Στ΄ Χειρουργικού Τμήματος εγγυάται την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματός σας.
Μέσα από τη διαρκή επικαιροποίηση των γνώσεων και τεχνικών φροντίζουμε ο ασθενής να αντιμετωπίζεται πάντα σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες των διεθνών χειρουργικών οργανισμών.
Προγραμματισμός της ενδεδειγμένης θεραπευτικής παρέμβασης μετά από λεπτομερή προεγχειρητικό έλεγχο, ώστε να έχετε πλήρη και ταχεία αποκατάσταση
Το Ερρίκος Ντυνάν σφραγίζει μία νέα εποχή στο εγχώριο σύστημα ιατρικής περίθαλψης και αποτελεί ένα από τα πλέον σύγχρονα νοσηλευτικά κέντρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.