Επικοινωνία Πληροφορίες

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΕΣ

Απαντήσεις στα πιο απλά και βασικά ερωτήματα όσων πάσχουν από παθήσεις του πρωκτού.

Η αιμορροϊδεκτομή είχε στο παρελθόν ταυτιστεί με έντονο πόνο. Ωστόσο σήμερα, με την εφαρμογή της αιμορροϊδοπηξίας με Doppler, ο πόνος έχει ελαχιστοποιηθεί. Ακόμα και η κλασική αιμορροϊδεκτομή όταν γίνεται με τη χρήση εξελιγμένων εργαλείων αιμόστασης και με τη βοήθεια των αναλγητικών φαρμάκων νέας γενιάς, είναι πολύ καλά ανεκτή επέμβαση.
Τα τελευταία χρόνια η αιμορροϊδοπηξία με χρήση Doppler (υπερήχων) αποτελεί την καλύτερη επιλογή για μικρού έως μέτριου βαθμού αιμορροϊδοπάθεια (Hal-Rar ή THD). Για πολύ εκτεταμένη αιμορροϊδοπάθεια 4ου βαθμού συνίσταται η κλασική αιμορροϊδεκτομή με χρήση των νέων πηγών ενέργειας, ενώ πάντα υπάρχει η επιλογή να συνδυαστούν οι παραπάνω μέθοδοι ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς.
Ο ασθενής εισάγεται και χειρουργείται το πρωί και το ίδιο απόγευμα μπορεί να πάρει εξιτήριο. Ενίοτε μπορεί η νοσηλεία να παραταθεί μέχρι την επομένη ημέρα το πρωί, αν ο ασθενής το επιθυμεί, ή αν το επιβάλλουν σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας.
Το ενδεχόμενο υποτροπής της αιμορροϊδοπάθειας είναι μία ανησυχία που πολύ τακτικά εκφράζεται από τους ασθενείς.  Η επιλογή της κατάλληλης μεθόδου για κάθε ασθενή, η εμπειρία και η επιδεξιότητα του χειρουργού και η τήρηση των μετεγχειρητικών οδηγιών από τον ασθενή , είναι τρεις παράγοντες που εξασφαλίζουν όλες τις προϋποθέσεις για να υπάρχει οριστική λύση στο πρόβλημα της αιμορροϊδοπάθειας.
Οι περιπτώσεις που καθιστούν επείγουσα την αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας είναι πολύ λίγες. Στην πραγματικότητα επείγουσα παρέμβαση χρειάζεται μόνο στην περίπτωση των επώδυνων θρομβωμένων αιμορροΐδων λόγω του πολύ έντονου πόνου. Σε κάθε άλλη περίπτωση η επέμβαση πρέπει να γίνεται προγραμματισμένα. Ωστόσο, αν ένας ασθενής έχει ένδειξη χειρουργικής παρέμβασης, αυτό πρέπει να προγραμματίζεται το συντομότερο. Έτσι θα αποφευχθεί τόσο το ενδεχόμενο της επιδείνωσης της αιμορροϊδοπάθειας, όσο και το ενδεχόμενο της οξείας θρόμβωσης.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Το απόλυτα εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Στ΄ Χειρουργικού Τμήματος εγγυάται την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματός σας.
Μέσα από τη διαρκή επικαιροποίηση των γνώσεων και τεχνικών φροντίζουμε ο ασθενής να αντιμετωπίζεται πάντα σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες των διεθνών χειρουργικών οργανισμών.
Προγραμματισμός της ενδεδειγμένης θεραπευτικής παρέμβασης μετά από λεπτομερή προεγχειρητικό έλεγχο, ώστε να έχετε πλήρη και ταχεία αποκατάσταση
Το Ερρίκος Ντυνάν σφραγίζει μία νέα εποχή στο εγχώριο σύστημα ιατρικής περίθαλψης και αποτελεί ένα από τα πλέον σύγχρονα νοσηλευτικά κέντρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.