Επικοινωνία Πληροφορίες

ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Η Λαπαροσκοπική Χειρουργική αποτελεί εξέλιξη της παραδοσιακής ανοικτής χειρουργικής.

H Λαπαροσκοπική Χειρουργική αποτελεί εξέλιξη της παραδοσιακής ανοικτής χειρουργικής.  Ακολουθεί τις ίδιες βασικές αρχές με την ανοικτή χειρουργική και στην ουσία γίνεται η ίδια ακριβώς επέμβαση με μία σημαντική διαφορά : η επέμβαση γίνεται όχι μέσω μιας μεγάλης ανοικτής χειρουργικής τομής, αλλά μέσω μικρών οπών. Δια των μικρών αυτών οπών εισέρχεται το λαπαροσκόπιο (κάμερα) και πολύ λεπτά εργαλεία με τα οποία ο χειρουργός πραγματοποιεί την επέμβαση κοιτάζοντας στην οθόνη.

Τα πλεονεκτήματα της Λαπαροσκόπησης σε σχέση με την ανοικτή χειρουργική είναι πολλά και όλα απορρέουν από το σαφώς μικρότερο τραύμα που προκαλούμε στον ασθενή. Μικρότερες τομές σημαίνουν σαφώς λιγότερο πόνο , μικρότερα ποσοστά αιμορραγίας και επιμόλυνσης και σαφώς λιγότερες πιθανότητες μετεγχειρητικών κηλών μελλοντικά. Ο λιγότερος πόνος βοηθάει στην ταχύτερη έγερση και κινητοποίηση του ασθενούς και στην μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο. Ως αποτέλεσμα, ο ασθενής μπορεί ενίοτε να πάρει εξιτήριο την ίδια ημέρα. Επίσης η επάνοδος στις καθημερινές δραστηριότητες την άσκηση  και την εργασία είναι πολύ ταχύτερη.

Όσον αφορά στη χειρουργική ογκολογία ,οι μεγαλύτερες διεθνείς μελέτες έχουν δείξει ότι στη χειρουργική του παχέος εντέρου (colorectal surgery), η λαπαροσκόπηση έχει τουλάχιστον εξίσου καλό αποτέλεσμα με την ανοικτή χειρουργική. Με άλλα λόγια,  όταν μία επέμβαση γίνεται με απόλυτο σεβασμό στις αρχές της ογκολογικής χειρουργικής η επέμβαση είναι το ίδιο ριζική, είτε μέσω μιας μεγάλης τομής , είτε μέσω μικρών οπών.

Τέλος δεν μπορεί να αγνοηθεί το σαφώς καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα της λαπαροσκοπικής χειρουργικής σε σχέση με τις μεγάλες και ενίοτε δύσμορφες τομές της ανοικτής χειρουργικής. 
1. Ανεξάρτητα του βαθμού δυσκολίας μιας λαπαροσκοπικής επέμβασης, η εμπειρία και η επιδεξιότητα του χειρουργού ελαχιστοποιούν την πιθανότητα μετατροπής σε ανοικτή επέμβαση.

2. Tο ιστορικό προηγούμενων χειρουργικών επεμβάσεων στην κοιλιά, μπορεί να αυξάνει το βαθμό δυσκολίας, αλλά δεν αποτρέπει τη λαπαροσκοπική αντιμετώπιση.

ΜΕΝΟΥ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Το απόλυτα εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Στ΄ Χειρουργικού Τμήματος εγγυάται την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματός σας.
Μέσα από τη διαρκή επικαιροποίηση των γνώσεων και τεχνικών φροντίζουμε ο ασθενής να αντιμετωπίζεται πάντα σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες των διεθνών χειρουργικών οργανισμών.
Προγραμματισμός της ενδεδειγμένης θεραπευτικής παρέμβασης μετά από λεπτομερή προεγχειρητικό έλεγχο, ώστε να έχετε πλήρη και ταχεία αποκατάσταση
Το Ερρίκος Ντυνάν σφραγίζει μία νέα εποχή στο εγχώριο σύστημα ιατρικής περίθαλψης και αποτελεί ένα από τα πλέον σύγχρονα νοσηλευτικά κέντρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
0
%
ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΚΟΙΛΙΑΣ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΑ
0
%
ΧΟΛΟΚΥΣΤΕΚΤΟΜΩΝ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΑ
0
%
ΚΗΛΩΝ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΑ
0
%
ΣΚΩΛΗΚΟΕΙΔΕΚΤΟΜΩΝ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΑ
0
%
ΚΟΛΕΚΤΟΜΩΝ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΑ