Βιογραφικό

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΟΧΡΙΣΤΙΑΝΑΚΗΣ MD

MSc ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤ’ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ HOSPITAL CENTER

Η Ιατρική και η Χειρουργική ειδικότερα, είναι ένα επάγγελμα με πολλές ιδιαιτερότητες και δυσκολίες. Για να μπορέσεις να την ασκήσεις σωστά πρέπει, αν μη τι άλλο, να την σέβεσαι και να την αγαπάς. Χρειάζεται αφοσίωση και αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ασθενή. Απαιτεί σεμνότητα, αυτογνωσία και διαρκή αυτοκριτική. Προϋποθέτει επιδεξιότητα, δημιουργικότητα, και μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια. Και στο τέλος, προσφέρει ανεκτίμητη ηθική ανταμοιβή κάθε φορά που η προσπάθειά σου πετυχαίνει. Όλοι αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους θεωρώ εαυτόν τυχερό που κάνω αυτή τη δουλειά.

Η είσοδος μέσω πανελλαδικών εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή Κρήτης το 1993 αποτέλεσε το ξεκίνημα της ιατρικής μου καριέρας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου (1993-2000) γρήγορα κατάλαβα ότι η Χειρουργική ήταν ο τομέας που με γοήτευε περισσότερο. Μετά το τέλος των σπουδών μου και αφού εκπλήρωσα τη στρατιωτική μου θητεία ως έφεδρος ιατρός και την υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό ιατρείο), ειδικεύτηκα στη Γενική Χειρουργική στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ (2003-2009). Στα πλαίσια της εκπαίδευσης στη Χειρουργική, εκπαιδεύτηκα στη Γερμανία στη Χειρουργική Ήπατος-Χοληφόρων στο Νοσοκομείο AKH CELLE (τμήμα της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Αννόβερο), ενώ η Χειρουργική Ήπατος-Χοληφόρων-Παγκρέατος αποτέλεσε και το αντικείμενο της Μεταπτυχιακής μου Διατριβής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης.

Το κομμάτι όμως της Χειρουργικής που αγαπώ περισσότερο και έχω εξειδικευτεί είναι η Λαπαροσκοπική Χειρουργική. 

Ξεκινώντας από τη βασική εκπαίδευση από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ενδοσκοπικής Χειρουργικής (European Association for Endoscopic Surgery) κατά τη διάρκεια της Ειδικότητας (2005), στη συνέχεια εκπαιδεύτηκα στις προηγμένες λαπαροσκοπικές τεχνικές στο κορυφαίο παγκοσμίως εκπαιδευτικό κέντρο IRCAD του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου το 2009, όπου και έλαβα την αντίστοιχη πιστοποίηση.

cv

Τελειώνοντας την Ειδικότητα της Χειρουργικής και έχοντας περάσει από όλα τα στάδια της εκπαίδευσης έγινα Επιμελητής της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, μίας από της ελάχιστες Κλινικές στην Ελλάδα με αντικείμενο την Προηγμένη Λαπαροσκοπική Χειρουργική.

Την τελευταία δεκαετία, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μου, εκτός από την καθημέρα χειρουργική πράξη, συμμετέχω ως εκπαιδευτής σε σεμινάρια λαπαροσκοπικών κολεκτομών, καθώς και σε σεμινάρια χειρουργικών τεχνικών για την αποκατάσταση κηλών, όπου εκπαιδεύονται Έλληνες και ξένοι χειρουργοί.

Με αυτό τον τρόπο, μέσα από “αμέτρητες” χειρουργικές επεμβάσεις η εμπειρία διαρκώς αυξάνεται και έρχεται να συνοδεύσει τη συνεχή ενημέρωση στις τελευταίες εξελίξεις στη Χειρουργική τεχνική.

Σήμερα, έχω την τιμή να είμαι Διευθυντής του Στ’ Χειρουργικού Τμήματος στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center. Πλαισιωμένος από μία ομάδα εξαιρετικών συναδέλφων ιατρών, προσπαθούμε καθημερινά να προσφέρουμε ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, αντιμετωπίζοντας τους ασθενείς μας με εντιμότητα και σεβασμό. Επίσης, διατηρώ ιδιωτικό ιατρείο (Κηφισίας 141 Μαρούσι), όπου δέχομαι επισκέψεις κατόπιν ραντεβού.

ΚΑΛΕΣΕ ΤΩΡΑ