Επικοινωνία Πληροφορίες

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΗΛΕΣ

Όλες οι απαντήσεις στα πιο συχνά ερωτήματα σχετικά με τις κήλες.

Ιδανικά το χειρουργείο θα πρέπει να προγραμματίζεται το συντομότερο δυνατόν. Έτσι μπορούμε να αποφύγουμε τον όποιο κίνδυνο να εμφανιστεί οξύ πρόβλημα που θα μας οδηγήσει επειγόντως στο χειρουργείο, αυξάνοντας τις πιθανές επιπλοκές. Ένα προγραμματισμένο χειρουργείο είναι από κάθε άποψη προτιμότερο από ένα επείγον.  
Oι πιθανότητες υποτροπής μίας κήλης έχουν άμεση συσχέτιση κατά κύριο λόγο με το χειρουργό και κατά  δεύτερο λόγο με τις συνθήκες υπό τις οποίες γίνεται μία επέμβαση. Αν θέλουμε λοιπόν να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες να ξαναβγεί μία κήλη, επιλέγουμε τον κατάλληλο χειρουργό για να υποβληθούμε σε μία προγραμματισμένη επέμβαση σε ένα σύγχρονο και ασφαλές Νοσοκομείο.
Aυτό είναι ένα ερώτημα που έχει με σαφήνεια πλέον απαντηθεί από τη διεθνή χειρουργική κοινότητα: Όλες οι κήλες πρέπει να αποκαθίστανται με τη χρήση πλέγματος. Σχετική εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα αποτελούν ομφαλοκήλες με χάσμα μικρότερο των 2cm, οι οποίες  μπορούν σε ορισμένες περιπτώσεις να διορθωθούν χωρίς πλέγμα. Επίσης, σε σπάνιες περιπτώσεις με σηπτικό χειρουργικό πεδίο όπως περιτονίτιδα ή νέκρωση εντέρου αντενδείκνυται η χρήση πλέγματος.
H ηλικία από μόνη της δεν αποτελεί σημαντικό κριτήριο στην απόφαση για το χειρουργείο. Οι παράγοντες που λαμβάνονται περισσότερο υπόψη είναι τα ενδεχόμενα σοβαρά προβλήματα υγείας που διακυβεύουν την διεγχειρητική ασφάλεια του ασθενούς σε σχέση με τα οφέλη που προσδοκούμε από το χειρουργείο.
O χι, η χρήση των κηλεπιδέσμων δεν είναι σωστή αντιμετώπιση για μία κήλη. Αποτελούν λύση μόνο σε περιπτώσεις ασθενών που δεν είναι υποψήφιοι για χειρουργική αποκατάσταση.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Το απόλυτα εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Στ΄ Χειρουργικού Τμήματος εγγυάται την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματός σας.
Μέσα από τη διαρκή επικαιροποίηση των γνώσεων και τεχνικών φροντίζουμε ο ασθενής να αντιμετωπίζεται πάντα σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες των διεθνών χειρουργικών οργανισμών.
Προγραμματισμός της ενδεδειγμένης θεραπευτικής παρέμβασης μετά από λεπτομερή προεγχειρητικό έλεγχο, ώστε να έχετε πλήρη και ταχεία αποκατάσταση
Το Ερρίκος Ντυνάν σφραγίζει μία νέα εποχή στο εγχώριο σύστημα ιατρικής περίθαλψης και αποτελεί ένα από τα πλέον σύγχρονα νοσηλευτικά κέντρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.